Monumentaal Schilderwerk

 

Schilderwerk monumentale panden

Regio Walcheren is rijk aan prachtige karakteristieke monumentale panden. Klassieke woningen zijn enorm geliefd. Deze monumentale panden ademen meer sfeer uit dan je bij een nieuwbouwwoning treft. Of u nu een beschermd rijksmonument, een provinciaal monument of gemeentelijk monument bezit, het credo binnen monumentenzorg is altijd: behoud gaat voor vernieuwen. Dat geldt ook voor het monumentaal schilderwerk. Want een monumentaal pand / klassieke woning schilderen is monumentale schilderkunst. Het unieke verhaal en de monumentale waarde van je beschermde pand blijven zo behouden. Monumentaal schilderwerk is bij veel monumentale panden periodiek nodig en vergt speciale aandacht van de schilder. Bij Schildersbedrijf Sam Schilders zetten we elke kwaststreek met zorg en komen wij onze afspraken na. Met onze expertise verzorgen we ook andere specialistische restauraties aan monumentale panden. Zoals houtrotreparaties, het beschermen van gevels tegen kou en vocht en het vervangen van details aan houtwerk.

Het interessante aan monumentaal schilderwerk is de grote diversiteit aan opdrachten die binnenkomen. Elke vorm van monumentaal schilderwerk vraagt om een andere techniek en aanpak, waardoor wij als schildersbedrijf in een enkel geval ook uitgedaagd worden om nieuwe manieren van werken te ontdekken. Door de verschillende manieren van techniek en aanpak, vinden wij het van belang dat we eerst goed analyseren met wat voor pand we aan de slag gaan. De uitvoering zal vervolgens geheel volgens afspraak worden uitgevoerd. Een monumentaal pand vraagt net even wat meer aandacht. Tijdens de uitvoering van ons werk zal er daarom goed contact met u worden gehouden. Als u tevreden bent is ons werk pas klaar.

We brengen een pand terug in de origineel lijkende staat en zorgen tegelijkertijd voor vernieuwde bescherming van het monument. Schildersbedrijf Sam Schilders snapt de kracht van monumentale waarde. En waarom die behouden moet blijven. Schilderwerkzaamheden voeren wij overigens het hele jaar door uit. Zowel binnen als buiten.

Monumentale kleuren

Kleuren kiezen is niet altijd even makkelijk. Zeker niet voor monumentaal schilderwerk. Hier adviseren we je graag over. En daarvoor nemen we de tijd. We hebben een grote keuze uit verschillende authentieke verfkleuren. De monumentale kleuren bestaan bij ons over het algemeen uit groentinten,  lichte tinten soms roodtinten en af en toe een blauwtint. We zoeken de juiste combinatie van verfproducten en -kleuren die passen bij het pand, de omgeving – en vooral bij jouw wensen. Schildersbedrijf Sam Schilders brengt jouw monumentaal pand weer op authentieke wijze tot leven.